Vpisi na univerze, odločitev in študentska viza. Kaj vse me še čaka?

V prvih dveh delih obširnega intervjuja z Martinom Lovšinom, svetovalcem za študij v ZDA in inštruktorja za matematični del SAT izpita, smo se pogovarjali, kateri so najbolj pogosti razlogi za odločitev mladih za študij v ZDA, katere so osnovne stvari, ki jih mora vedeti prav vsak in na katere stvari je potrebno biti pozoren pred […]

Zanima me študij v ZDA, toda kje sploh začeti?!

V prvem delu obširnega intervjuja z Martinom Lovšinom smo se pogovarjali o tem, Zakaj se vedno več mladih odloča za študij v ZDA. V tokratnem delu lahko preberete o tistem najbolj neprijetnem in zamudnim delom, ki čaka vsakogar pred odhodom na študij v ZDA – izpiti in prijave. Da malce popestrimo zadeve s pozitivnim pridihom, vam bo Martin […]

Zakaj se vedno več mladih odloča za študij v ZDA?

Z Martinom, ki pri LV Prospects skrbi za pripravljenost dijakov na matematični del SAT izpita ter svetuje o postopku prijave in izbiri najbolj primernih univerz, smo se pogovarjali o univerzah v ZDA, priložnostih, ki jih le-te ponujajo in ga povprašali, kaj mlade žene k študiju v ZDA. Sam ogromno časa nameni preučevanju ameriških univerz, pogojem, […]

INTERVJU: Gaber Ožegovič pred odhodom na Cal State Fullerton

Gaber Ožegovič odhaja na študij v ZDA. Natančneje v Kalifornijo na Cal State Fullerton. Po končani gimnaziji in enoletni sezoni na obali se je odločil, da odide v ZDA, kjer bo lahko ob igranju košarke v eni izmed najboljših konference na zahodni obali ZDA (“Big West Conference”) tudi nemoteno študiral.

INTERVJU: Matic Vesel za Slovenijo na FIBA U20, zatem pa na University of Illinois!

Matic Vesel je 19-letni košarkar iz Domžal. Pred kratkim je sprejel ponudbo University of Illinios, kjer bo nastopal naslednja štiri leta. V svoji dosedanji karieri je natopal za Helios Suns in bil član vseh mladinskih reprezentanc Slovenije. Pri pridobivanju polne košarkarske štipendije za študij v ZDA mu je bila v veliko pomoč ekipa LV Prospects.

Rok Taneski: slovenski reprezentant mlajših kategorij sedaj uspešno nastopa na Dayton University v ZDA

Rok Taneski se je po končani gimnaziji v Sloveniji odpravil na ameriško univerzo “Dayton” iz Ohia, ki nastopa v 1. NCAA diviziji. Že v svojem prvem letu je navdušil marsikatere oči in si priigral tudi poletno nastopanje v PDL (“Premier Development League), kjer je s svojo ekipo “Seacoast United Phantoms” zaenkrat še neporažen!

Nina Predanič prejela naziv “NE-10 Rookie of the Year”

Nina Predanič je simpatična 20. letna nogometašica, ki se je po opravljeni maturi podala na študij v ZDA. Zablestela je že v svojem prvem letu, ko je na univerzi College of Saint Rose (Albany, New York) prejela nagrado za novinko leta, bila pa je tudi najboljša strelka svoje ekipe.

Luka Kraljevič: iz Don Bosco Prep na Boston College!

Luka Kraljevič, sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Marija Kraljeviča, je letošnjo sezono preživel v ZDA, natančneje v mestecu Crow Point v zvezni državi Indiana. Igral je na Don Bosco Prep School, kjer je pridobil ogromno izkušenj in znanja. Dobil je polno štipendijo za igranje košarke na Boston College, ki nastopa v najmočnejši konferenci 1. divizije NCAA.